Postani član
W&K-jeve družine tudi ti!

Support od prvega dne

Nova služba je za posameznika vznemirljiv čas, ki prinaša s seboj tudi številne nove izzive. A pri družbi W&K se trudimo, da se v najkrajšem možnem času vpelješ v delo, saj je vsak sodelavec deležen temeljitega in individualnega uvajanja. Veliko nam pomeni, da se že od vsega začetka dobro počutiš, da se povežeš s sodelavci ter dodobra spoznaš delovni proces. V ta namen ne boš spoznal le svojih nalog v podjetju, temveč tudi družbo W&K kot celoto. Za vsa splošna vprašanja, vezana na birokratske in kulturne razlike med Nemčijo in Slovenijo ti stoji ob strani naš svetovalec za integracijo, za vprašanja, povezana z delom pa tvoj osebni disponent. Oba ti bosta v primeru vprašanj z nasveti in rešitvami z veseljem stala ob strani.

Tvoj disponent - tvoj zaupnik

Tvoj osebni disponent je oseba, ki ti stoji ob strani pri vseh vprašanjih in težavah. To pomeni, da imaš zmeraj na voljo kontaktno osebo, s katero lahko vedno preprosto in na hiter način vstopiš v stik.

Pomoč v nemškem birokratskem pragozdu

Sloves nemške birokracije je (zlo)glasen - tako doma kot v tujini. Iz tega razloga ti ponujamo pregled nad tvojim "birokratskim stanjem" in ti pomagamo urediti postopke pri različnih uradih. K temu spada na primer tudi prijava v nemški sistem socialnega zavarovanja - od nosilca pokojninskega in zdravstvenega zavarovanja preko prijave na davčnem uradu, vse tja do odprtja nemškega bančnega računa.

Pomoč v izrednih življenjskih situacijah

Le redke življenjske poti potekajo brezskrbno, brez ovir in preprek. Tega se zavedamo tudi pri družbi W&K, zato upoštevamo življenjske situacije vsakega posameznika. Z nami se lahko pogovoriš, prisluhnemo ti! S skupnimi močmi bomo zagotovo našli rešitev tudi za tvojo situacijo.

Jezikovna akademija W&K

Družba W&K se zaveda pomena znanja jezikov v poslovnem svetu - tako v Nemčiji kot tudi drugod po svetu. Dobro znanje jezikov bistveno pripomore k lažji komunikaciji tako na delovnem mestu kot tudi izven njega. V okvirju lastne W&K-jeve jezikovne akademije ponujamo svojim sodelavcem tako interne skupinske jezikovne tečaje kot tudi spletno obliko učenja nemščine, prilagojeno postopnemu osvajanju znanja nemščine znotraj strokovnega besedišča - tako za montažno osebje kot tudi za vodje gradbišč in projektne vodje. Tvoj trud bo vsekakor poplačan.

Pogodba za nedoločen čas in varnost

Družba W&K ti že od samega začetka ponuja pogodbo za nedoločen čas. Naš cilj je vzpostaviti dolgoročno sodelovanje s tabo. Z vstopom v naše podjetje postaneš del družine W&K. Pri W&K se lahko počutiš varno, saj W&K stoji za: zanesljivo in redno plačilo, nadtarifne urne postavke, polno socialno zavarovanje ter izplačilo bolniškega nadomestila in regresa.

Ciljno usmerjene naloge in delo pri znanih podjetjih

Pred samim začetkom dela pri našem naročniku te zmeraj seznanimo z vsemi podrobnostmi, ki jih boš potreboval. Še preden končaš s trenutnim delom, te bo W&K-jev disponent, kateremu si bil dodeljen, seznanil z vsemi informacijami o naslednjem delovnem nalogu. Osebni kontakt v teku trenutnega projekta kot tudi med tvojimi delovnimi nalogi je za nas samoumeven.

Zanimive delovne naloge

Čakajo te raznolike naloge in s tem tudi številne karierne perspektive, saj boš zmeraj delal tam, kjer bo tvoje znanje v danem trenutku najbolj iskano. Pri naših strankah lahko zmeraj pokažeš svojo najmočnejšo plat. Z vsakim končanim projektom nadgrajuješ svojo usposobljenost in pridobivaš dragocene izkušnje, kar bo narekovalo tvoj nadaljnji razvoj v družbi.

Tvoj karierni razvoj

Ti ustreza dinamično delovno okolje? Imaš željo po kontinuiranem razvoju in rednem izpopolnjevanju svojega strokovnega znanja? V družbi W&K krepimo tvoj profesionalni razvoj in te podpiramo pri osebni rasti. Pogovori se z nami in s skupnimi močmi bomo ugotovili, kaj te motivira in katere dodatne kvalifikacije bi lahko ugodno vplivale na tvoje karierne cilje.

Dobrodošli v Nemčiji!

Nemčija je država z največ prebivalci v Evropski uniji. Leži v Srednji Evropi in sega od Severnega in Baltskega morja na severu, do Alp na jugu. Nemščino kot materni jezik govori največ prebivalcev Evropske unije.

Nemčija je zvezna republika. Poslance zvezne skupščine (»Bundestag«) izvolijo na splošnih volitvah neposredno za štiri leta, v zveznem svetu (»Bundesrat«) je 69 predstavnikov 16-ih zveznih dežel.

Po padcu berlinskega zidu leta 1989 se je nekdanja Nemška demokratična republika (»DDR«) združila z Zvezno republiko Nemčijo (»BRD«), s čimer se je Zvezni republiki Nemčiji pridružilo pet novih zveznih dežel.

Nemčija je v gospodarskem pogledu tretja najmočnejša država na svetu. Najpomembnejše industrijske panoge so avtomobilska industrija, strojegradnja, proizvodnja komunikacijske in elektronske opreme kot tudi kemična in farmacevtska industrija. Nemška podjetja veliko investirajo v države srednje in vzhodne Evrope, ki so se Evropski uniji pridružile leta 2004.

Država: Zvezna republika Nemčija (Bundesrepublik Deutschland)
Prestolnica: Berlin
Jezik: nemščina
Velikost/površina: 357.386 km2
Št. prebivalcev: 83,02 mio (stanje: 2019)
Ustanovitev: 18. januarja 1871 (nemški rajh) - 23. maja 1949 (Zvezna republika Nemčija)
Sosednje države: Luksemburg, Belgija, Nizozemska, Francija, Poljska, Češka republika, Danska, Avstrija, Švica
Mednarodna oznaka: D
Državni praznik: 3. oktober
Državna himna: Lied der Deutschen/Deutschlandlied (Pesem Nemcev)
Valuta: evro
Najvišja gora: Zugspitze (2.962 m)
Najdaljša reka: Ren (1.320 km)
Zvezne dežele: Bayern (Bavarska), Baden-Württemberg, Saarland (Posarje), Hessen, Rheinland-Pfalz (Porenje-Pfalško), Thüringen (Turingija), Sachsen (Saška), Sachsen- Anhalt (Saška Anhalt), Nordrhein-Westfalen (Severno Porenje-Vestfalija), Niedersachsen (Spodnja Saška), Brandenburg, Berlin, Mecklenburg-Vorpommern (Mecklenburg-Predpomorjanska), Schleswig-Holstein, Bremen, Hamburg
Najstarejše mesto v Nemčiji: Trier (ustanovljeno pred več kot 2.000 leti)